MannaVitaal

Chronische pijnklachten

Een op de vijf mensen In Nederland heeft op dit moment last van pijnklachten. We weten dat chronische pijn verschillende oorzaken kan hebben. Het kan veroorzaakt worden door een trauma, een chronische ziekte of door beknelde zenuwen. Natuurlijk is het niet makkelijk om dagelijks met chronische pijnklachten om te gaan.

Veel mensen slikken pijnmedicatie.

Dat is op de lange termijn slecht voor je lichaam. Je kunt daardoor weer andere klachten ontwikkelen. Er zijn verschillende therapieën die verlichting kunnen geven. Toch is dat vaak van tijdelijke aard. De meeste mensen moeten ermee leren leven. Dit is natuurlijk niet makkelijk, want je hele gezin wordt ermee geconfronteerd.

Er zijn wel methoden die je kan toepassen om je te helpen om je pijn te aanvaarden. Daarnaast is het belangrijk om ondanks je pijn in beweging te blijven. Dit om je spieren en gewrichten soepel te houden.

Er zijn bedrijven die programma’s hebben die je kunt volgen zodat je voor jezelf een schema kunt maken hoe je je dag door kunt komen. Hoe kun je plezier in het leven hebben ondanks je pijn?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Heb je een vraag