MannaVitaal

pijn in je schouder

Emotionele oorzaak van gezondheidsklachten

De emotionele oorzaak van een ziekte wordt vaak onderschat. Het is eigenlijk zo dat je lichaam je vertelt dat je iets moet veranderen in je denken of handelen. Je lichaam wil dat je aandacht geeft aan specifieke gedachten en/of je overtuiging betreffende bepaalde problemen of gebeurtenissen. De klacht en/of ziekte van elk ledemaat of orgaan heeft een emotionele oorsprong.

Hoofd

Hoofdpijn of migraine is de wijze hoe je naar jezelf kijkt. Je hebt de neiging om jezelf naar beneden te halen.

Ogen

Je vermogen om het leven te zien zoals het is. Of je weigert om sommige dingen te accepteren. Jonge kinderen die een bril dragen zien bijvoorbeeld dingen in hun familie die ze eigenlijk niet willen accepteren.

Ouderen die slechtziend zijn hebben vaak moeite om het leven te accepteren zoals het is. Ze willen de waarheid niet onder ogen zien.

Keel

Het is de wijze waarop je expressie geeft aan een onderwerp of gevoel – ik wil, ik heb en ik zal. Dit is hoe je creativiteit tot uiting komt. Als je het gevoel hebt dat je niet het recht hebt om voor je mening uit te komen heb je vaak keelproblemen. Keelontsteking betekent letterlijk dat je zo boos bent dat je niet kunt praten.

Schouder

Pijn aan je schouder staat voor het dragen van de problemen van anderen en van de problemen die op dat moment in de wereld omgaan. Je denkt altijd aan anderen en hun verantwoordelijkheden. Je voelt je niet vrij om je eigen verantwoordelijkheden op je te nemen. Het heeft te maken met je ervaringen. Het hoeft niet altijd een last te zijn. Je kunt het zien als iets om van te leren.

Armen

Je vermogen om ervaringen en gebeurtenissen te omarmen of de moeite die je hebt met sommige ervaringen. Je onderarm heeft te maken met je vermogen om ervaringen te koesteren. Je bovenarm heeft te maken met je capaciteit om ervaringen te verwerken.

Een mantelzorger heeft bijvoorbeeld vaak problemen met zijn of haar bovenarmen. Ze zijn bereid om te helpen, maar het kost hun op de lange termijn teveel energie.

Handen

Je kunt óf liefdevol vasthouden aan je relatie of ervaringen óf je kunt je eraan vastklampen. Als je problemen hebt met je handen betekent het dat je een probleem hebt dat je moeilijk kunt accepteren. Of je vindt het lastig om ermee om te gaan. Je vingers hebben te maken met de bijzonderheden van een specifiek probleem.

Rug

Hierbij gaat het om je gevoel van waarde. Word je door het leven gedragen of voel je dat je te weinig of zelfs geen ondersteuning krijgt? De boven rug heeft te maken met een gebrek aan emotionele ondersteuning. Je vrouw, man, familie, vrienden of baas ondersteunen je niet.

Longen

Hoe je ademt is je vermogen om het leven tot je te nemen. Je kunt óf oppervlakkig ademen óf met volle overgave in het leven staan. Al generaties lang hebben vrouwen de neiging om oppervlakkig in te ademen. Ze geloofden namelijk dat ze niet veel ruimte mochten innemen.

Dat is gelukkig aan het veranderen. Vrouwen durven meer. Dat zie je bijvoorbeeld aan het aantal vrouwen dat in een sportschool traint. Ze staan krachtiger in het leven dan een paar jaar geleden. Mensen met longproblemen hebben het punt bereikt waarop ze zich van het leven afsnijden: “Ik ben het niet waard om te bestaan.”

Borsten

Heeft te maken met je moederinstinct en voeding. Of je overdrijft je moederrol op mensen, relaties of plaatsen. Vrouwen die bijvoorbeeld borstkanker krijgen zijn geneigd om veel aan anderen te geven zonder tijd voor zichzelf te nemen en goed voor zichzelf te zorgen. Er ontstaan dan gevoelens van pijn en wrok. Het vreet letterlijk aan je lichaam en er ontstaat kanker.

Artrose

Dit ontstaat door patronen van kritiek. Deze mensen kunnen wel vriendelijk zijn aan de buitenkant, maar ze bekritiseren zichzelf constant.

Angst

Het kan op verschillende manieren tot uiting komen door zweren, een kaal hoofd, problemen met je voeten en nog vele andere klachten.

Pijn

Schuld is altijd op zoek naar vergelding en veroorzaakt pijn. Chronische pijn heeft dus te maken met een patroon van schuld dat al lang in een persoon schuilt. Het heeft ook veel te maken met het geloof dat je niet goed genoeg bent.

Hart

Het hart heeft te maken met liefde en het bloed met vreugde. Je hart pompt dus liefde in je lichaam. Tenminste, als er geen gevoelens zijn die een blokkade veroorzaken.

Als jij jezelf niet toestaat om liefde te ontvangen dan sluit je letterlijk de normale werking van je hart af. Mensen met hartklachten zijn dus vaak niet gelukkig. We zuigen eigenlijk alle vreugde uit het hart totdat we hartklachten krijgen.

Bloedarmoede

Mensen met bloedarmoede zijn gewoonlijk mensen die voor ieder probleem hun schouders ophalen en zeggen: “Ja, maar…” Ze hebben altijd een excuus om iets niet te doen. Het bloed kan dus geen vreugde rondpompen door het lichaam.

Hoge bloeddruk

Deze mensen maken van ieder klein probleem een grote kwestie.

Lage bloeddruk

Mensen met lage bloeddruk zijn niet gemotiveerd. Ze denken dat het niet de moeite waard is om iets te proberen. Vandaar dat het bloed langzaam door hun lichaam gepompt wordt.

Nieren

Nieren hebben te maken met teleurstelling, mislukking en angst.  Mensen met nierklachten maken alles in hun leven tot iets enorm groots. Mensen die bijvoorbeeld nierdialyse ontvangen hebben gewoonlijk twee maanden van tevoren een gebeurtenis ervaren die ze moeilijk kunnen verwerken. Denk aan het verbreken van je relatie, het verliezen van je woning of het kwijtraken van je baan.

Lever

Je lever is het laboratorium van het lichaam en betrokken bij 500 verschillende functies in je lijf. Dat heeft te maken met de meest primitieve emoties, zoals woede, wrok en haat. Mensen die bijvoorbeeld bij de AA terechtkomen zijn vaak boos en houden niet van zichzelf.

Maag

De maag is de plaats waar jij je gedachten verteert en assimileert. We hebben vaak moeite om nieuwe ervaringen te verwerken of te accepteren.

Diarree

Ontstaat wanneer je te snel dingen loslaat. Je ervaart angst.

Knie

Klachten aan de knie hebben te maken met flexibiliteit, trots en ego en met vergeven. Als je niet kunt vergeven en eigenwijs bent. Als je het goed getroffen hebt met je ego.

Voeten

De wijze waarop je dingen begrijpt. Je visie over een bepaalde gedachte over jezelf en het leven. Je hebt moeite om vooruit te gaan in het leven. Mensen die bijvoorbeeld een gebogen rug hebben laten zien dat ze jarenlang niet bereid zijn geweest om met vreugde door het leven te gaan.

Depressie

Het leven is te zwaar. Niets werkt: is dit alles wat het leven inhoudt? Je lichaam volgt je gedachten. Vandaar dat je kunt zien wat mensen denken door de problemen die ze met hun lichaam ervaren.

Wat kun je doen om sneller verlichting te krijgen van je klachten?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Heb je een vraag