MannaVitaal

Kom emotioneel en spiritueel in balans

Zit jezelf op de eerste plaats

Je kunt emotioneel in balans komen door meer tijd te nemen voor jezelf. Nu is het tijd om aan jezelf te denken. Zorg ervoor dat je je week goed indeelt: niet allerlei afspraken op dezelfde dag.

Neem voldoende rust.

Verminder de stress in je leven. Dat is eigenlijk de onzichtbare veroorzaker van ziekte. Het kan verschillende gezondheidsklachten veroorzaken. Vandaar dat het belangrijk is om introspectie te doen. Welke factoren dragen ertoe bij dat je continue in een fase van stress verkeert?

Ben je gelukkig op je werk of heb je geregeld conflicten met je baas en of collega’s. Hoe is je relatie met je partner en of kinderen? Het is goed om erbij stil te staan. Ook als je door een scheiding, ruzies met je kinderen of andere traumatische gebeurtenissen niet de tijd gehad hebt om gebeurtenissen te verwerken kan dit een aanleiding zijn tot chronische gezondheidsklachten of ziekten.

Meditatie

Het is goed om aan meditatie te doen. Richt je een aantal keren per dag op positieve emoties; het zal je denken vernieuwen en je weerbaarheid verhogen.

 Ademhaling

Het is zeer gezond en effectief om iedere dag een aantal keren diepadem te halen. Door goed te ademen krijg je cellen meer zuurstof en dit helpt bij het herstel van je gezondheid.

Een goede oefening is om te staan en je armen aan beide kanten uit te strekken en een aantal keren diep in en uit te ademen. Adem in door je neus en adem uit door je mond. Het uitademen moet langer duren dan het inademen. Door dit te doen zorg je ervoor dat je cellen meer zuurstof krijgen.

Slaap

Zorg voor een goede nachtrust. Slaap is één van de beste herstelmethoden voor je lichaam. Heb je jarenlang te laat naar bed gegaan dan heeft het een grote invloed op het functioneren van je immuunsysteem.

Melatonine is een anti-kanker hormoon. Je lichaam maakt het aan tussen 21h30-01h00. Heb je tijdens je studentenjaren geregeld nachten wakker gebleven of slaap je minder dan 7 uur per nacht? Dan is dit nu de tijd om eerder naar bed te gaan. Wist je dat slaaptekort ook ziekten als Alzheimer veroorzaakt?

Massage

Als je niet het geld hebt om naar een massage praktijk te gaan kun jij je partner, vriend of vriendin vraagt om je minimaal 1-2 keer per week te masseren. Dit bevordert je bloedcirculatie en je werkt helend voor zowel je lichaam als je psyche.

Koud douche

Als je nog niet bekend is met de Wim Hof methode dan is het echt een aanrader om je hierin te verdiepen. Je kunt bijvoorbeeld iedere dag bij het douchen de laatste paar seconden kouder water gebruiken. Probeer iedere dag de kraan een beetje kouder in te stellen, maar luister naar je lichaam.

Aarden

Wist je dat aarden één van de meest natuurlijke manieren is om je vitaliteit te verhogen en het verouderingsproces te vertragen? Toen ik voor het eerst hoorde van de positieve effecten van aarden was het alsof het 100% klopte. Juist omdat ik in Zuid-Afrika opgegroeid ben en gewend was om thuis en op het strand met blote voeten te lopen, snapte ik meteen waarom het voor iedereen zo goed is.

Door te aarden verbeter je je bloedcirculatie. Je hebt meer energie, je cellen krijgen meer zuurstof en je hebt minder last van stress. Het is goed voor je zenuwstelsel en je slaapt beter. Je ontstekingen verminderen, je hebt minder last van pijnklachten. Het verbetert je bloedsuikerspiegel en je hartslag. Wat kun je doen voor meer rust in je hoofd?

Je kunt verschillende producten aanschaffen om in je eigen huis te aarden, zoals een aardingsonderlaken en een aardingsmat. Voor meer informatie hierover kun je op deze website kijken.

Lees meer over aarden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Heb je een vraag