MannaVitaal

Wat zijn de nadelen van schoonmaakmiddelen?

Schoonmaakmiddelen hebben diversen nadelen en kan gezondheidsklachten veroorzaken?

Nooit tevoren werden we aan zoveel chemicaliën en toxische stoffen blootgesteld als tegenwoordig. Het zal je wellicht verbazen dat baby’s die nu geboren worden ongeveer 287 verschillende toxische stoffen in hun nagelstreng hebben. Dus zelfs voordat ze hun eerste slok borstvoeding hebben gehad.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden welk merk wasmiddel je gebruikt. De meeste wasmiddelen bevatten veel chemische stoffen. Aangezien je huid je grootste orgaan is komen deze chemische stoffen in je lichaam terecht. Ze beschadigen je darmflora, ontregelen je hormoonhuishouding en kunnen ook schade aanrichten in je hersenen.

Je hebt geen wasverzachter nodig: gebruik gewone azijn hiervoor in de plaats. Bleekwater is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor jezelf en je gezin. Hierover lees je meer op:

Lees meer over alternatieven

Als je even de moeite neemt kun je via google je eigen schoonmaakmiddelen maken. De meeste supermarkten hebben natuurlijke middelen en er zijn bedrijven die geconcentreerde middelen verkopen. Het is duurder, maar op de lange termijn bespaar je niet alleen geld; het is tevens beter voor je gezondheid.

Hetzelfde geldt voor je haarwasmiddel.

Ook hier kun je beter natuurlijke producten gebruiken. Er zijn tegenwoordig tal van bedrijven die natuurlijke zeep en haarwasmiddelen ontwikkelen. Op het eerste gezicht is het duurder, maar je gebruikt minder. Daardoor bespaar je uiteindelijk geld. Wat zijn de nadelen van schoonmaakmiddelen. 

Daarnaast is het belangrijk om niet de goedkoopste make-up aan te schaffen. Dat wordt namelijk vaak geïmporteerd uit China. Het bevat veel schadelijke stoffen die op de lange termijn tal van klachten kunnen veroorzaken.

Ook luchtverfrissers bevatten chemische stoffen die jij weer inademt. Het is gezonder om iedere dag alle ruimtes in je woning te luchten. Het is tevens belangrijk om je woonkamer geregeld te luchten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Heb je een vraag