MannaVitaal

Eqology omega 3 olie

Omega 3 vetzuren zijn cruciaal voor je gezondheid?

Belangrijk voor een gezond hart.

De American Heart Association adviseert al meer dan 20 jaar omega 3 vetzuren voor mensen met hartziekten. De EPA- en DHA-vetzuren verlagen de kans op een hartaanval. Daarnaast verbeteren ze de triglyceriden en het cholesterol.

Verminderen inflammatie/ontstekingen.

Auto-immuunziekten, zoals de ziekte van Crohn, reuma, artritis, psoriasis en MS zijn gelinkt aan een overmaat aan omega 6 vetzuren en een tekort aan omega 3 vetzuren.

The National Institute of Health geeft verschillende voordelen aan van visolie supplementen. Let wel: het gaat om supplementen van hoge kwaliteit, niet om de goedkope visolie capsules die je bij een drogist kunt kopen.  Daarnaast kon de ontstekingsremmende medicatie verlaagd worden.

Ze helpen bij gewichtsverlies.

Visolie supplementen verminderen je eetlust. Je hebt minder trek in tussendoortjes dan mensen die geen visolie supplementen innemen (natuurlijk geldt het ook voor vegan olie).

Wetenschappers beweren zelfs dat het je metabolisme een boost geeft. In 12 weken kan het je metabolisme met zelfs 14% verhogen. Dit staat gelijk aan het verbranden van 185 extra calorieën.

Gezonde huid.

Je huid bevat omega 3 vetzuren. Zodra je ouder wordt, vermindert de hoeveelheid omega 3 vetzuren. Je huid wordt o.a. beschadigd door de zon, UV-stralen, luchtvervuiling, toxische stoffen en bewerkt en gefrituurd voedsel. Omega 3 vetzuren verminderen de negatieve invloed op je huid en zorgen voor een stralende huid.

Ze helpen tegen depressie.

The Harvard School of Health heeft geconstateerd dat de EPA- en DHA-vetzuren in visolie preventief werken tegen mentale ongezondheid en effectief zijn tegen depressie en angsten. Het is tevens aangetoond dat depressie veel minder vaak voorkomt in landen waar de inwoners veel visolie consumeren.

Goed voor je ogen.

De retina van je oog bevat een hoog percentage aan omega 3 vetzuren. Door de hoge consumptie van bewerkt en gefrituurd voedsel komt maculadegeneratie daarom vaak voor in Nederland. Vandaar dat het toevoegen van een omega 3 supplement noodzakelijk is.

Verminderen het vet in de lever.

Net zoals bij obesitas komt leververvetting vaker voor bij alcoholgebruik. Omega 3 vetzuren helpen om ontstekingen in de lever tegen te gaan.

Goed voor je botten en gewrichten.

Als je ouder wordt verliezen de botten en gewrichten hun natuurlijke flexibiliteit. Als we het bijvoorbeeld over osteoporose hebben dan denken we meteen aan calcium en vitamine D. Omega 3 vetzuren houden je botten gezond en verbeteren ook de minerale dichtheid.

Zorgen voor een betere hersenontwikkeling en-functioneren

De EPA- en DHA-vetzuren hebben een grote invloed op de ontwikkeling en effectiviteit van je brein. Lage hoeveelheden omega 3 vetzuren worden in direct verband gebracht met een slechte hersenontwikkeling en een kleiner brein. Daarnaast zorgen ze tevens voor de versnelling van de veroudering van je brein.

Een hoge dosering van omega 3 vetzuren zorgt voor een betere mentale gezondheid en een beter geheugen; ook bij mensen met een cognitieve achterstand.

Verhogen de werking van je immuunsysteem.

Ontstekingen verzwakken de werking van je immuunsysteem. Ze zorgen ervoor dat je immuunsysteem zich minder goed kan beschermen tegen bacteriën, virussen en ziekteverwekkers. Omega 3 vetzuren zorgen ervoor dat je immuunsysteem beter functioneert. Ook helpen ze de witte bloedcellen om hun werk te doen en je te beschermen tegen bacteriën en virussen.

Omega 3 vetzuren zijn dus cruciaal voor de gezondheid van ieder orgaan en systeem in je lichaam. Toch heeft 90% van de bevolking hier een tekort aan.

Wil je de omega 3 olie van Eqology bestellen?

Bestel omega 3 olie

× Heb je een vraag