MannaVitaal

Waarom is preventie beter dan genezing?

Denk je dat je gezond bent omdat je geen klachten heeft?

Wat mij steeds opvalt is dat de meeste mensen denken dat ze gezond zijn als ze geen klachten hebben. Dat is jammer, want je lichaam is fantastisch gemaakt. Het probeert altijd eerst zelf de onbalans te herstellen. Dit herstel kan weken, maanden of zelfs jaren duren. Tegen de tijd dat je klachten krijgt (of er een diagnose gesteld wordt) ben je al jaren ziek. 

Onze levens zijn de afgelopen 20 jaar enorm veranderd!

Niet alleen bevatten de groente en het fruit beduidend minder voedingsstoffen dan 20 jaar geleden. We ervaren ook veel meer stress. Je hebt meer stress op je werk. Wie weet heb je moeite om goed met je collega’s om te gaan of heb je veel deadlines.

Tegenwoordig is er veel meer verkeer op de weg. Dat geldt voor zowel voetgangers en fietsers als voor automobilisten. Het vergt meer inspanning en concentratie om oplettend te zijn.

Invloed van social media

Denk eens aan de hoeveelheid berichtjes die je dagelijks via je mobiele telefoon ontvangt. Je wilt graag in contact blijven met je vrienden op social media en geen verjaardagen en speciale gelegenheden missen. Heb je je eigen bedrijf, dan moet je hiervoor ook nog eens geregeld zichtbaar zijn.

Dit alles bij elkaar vergt veel energie en is uitputtend voor je immuunsysteem. We zijn niet gemaakt om dagelijks zoveel prikkels te verwerken. Als je thuis ook nog veel stress hebt, hetzij met je kinderen, hetzij met je partner, dan ligt een burn-out op de loer.

Door al die stress, minder beweging, bewerkt voedsel en bijvoorbeeld luchtvervuiling functioneert je immuunsysteem ook minder goed dan 30 jaar geleden.

Krijg je dagelijks niet voldoende voedingsstoffen binnen dan is de kans veel groter dat je vroeg of laat klachten krijgt. Net zoals je je auto onderhoudt, is het nu meer dan ooit belangrijk om de tekorten in je lichaam aan te vullen. Op deze wijze kun je langer vitaler blijven en je kans om ziek te worden minimaliseren.

Je wacht toch ook niet totdat je autopech hebt?

Je zorgt ervoor dat je de juiste benzine tankt, op tijd een onderhoudsbeurt laat doen en vooral de olie geregeld ververst. Toch wachten de meeste mensen nog steeds totdat ze klachten krijgen alvorens ze in hun gezondheid investeren. Lees hier meer over preventie

Investeer in zoveel mogelijk natuurlijke supplementen

Koop je goedkope synthetische supplementen, dan kun je niet verwachten dat je fit en vitaal kunt zijn. Kwaliteit is altijd beter dan kwantiteit. Je gezondheid is je kostbaarste bezit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Heb je een vraag