MannaVitaal

Spiritueel in balans

Wil je spiritueel in balans zijn?

Zet jezelf op de eerste plaats. Ben je iemand die altijd voor anderen zorgt en die niet voldoende tijd neemt voor zichzelf? Nu is het tijd om aan jezelf te denken. Zorg ervoor dat je je week goed indeelt: niet allerlei afspraken op dezelfde dag. Neem voldoende rust.

Verminder de stress in je leven.

Heb je veel stress in je leven? Dat is eigenlijk de onzichtbare veroorzaker van ziekte. Het zorgt niet voor ziekten, maar wel voor het onvermogen om je stress te beheren. Vandaar dat het belangrijk is om introspectie te doen. Welke factoren dragen ertoe bij dat je continue in een fase van stress verkeert?

Zijn er mensen met wie je geregeld conflicten hebben?

Ben je gelukkig op je werk of heb je geregeld conflicten met je baas en/of collega’s? Hoe is je relatie met je partner en/of kinderen? Het is goed om erbij stil te staan welke factoren de aanleiding tot je diagnose zijn geweest. Ook als je door een scheiding, ruzies met je kinderen of andere traumatische gebeurtenissen niet de tijd gehad hebt om gebeurtenissen te verwerken kan dit een aanleiding zijn tot je gezondheidsklachten, o.a. kanker.

Hoe is je relatie met je familie en vrienden?

Zijn er mensen in je familie- of vriendenkring met wie je ruzie had en vind je het moeilijk om te vergeven? Dan wil ik je aanraden om dat wel te doen. Het kan een zware opgave zijn, maar het is een deel van je genezingsproces.

Meditatie werkt effectief

Het is goed om aan meditatie te doen. Richt je een aantal keren per dag op positieve emoties; het zal je denken vernieuwen en je weerbaarheid verhogen. Ondersteuning van familie en vrienden is belangrijk. Omring je met mensen die je ondersteunen. Vooral mensen die je niet veroordelen als je ook alternatieve oplossingen onderzoekt. Zijn er mensen in je vriendenkring die een negatieve invloed op je hebben? Praat het uit. Als het nodig is: verbreek dan de vriendschap, negativisme verzwakt je immuunsysteem.

Zeg iedere dag affirmaties hardop

Het is ook een goede gewoonte om voor de spiegel te gaan staan en je affirmaties (positieve gedachten) hardop voor te lezen. Vooral als je er moeite mee hebt om positief te zijn terwijl je je lichamelijk niet goed voelt. Je kunt affirmaties gebruiken als: Ik houd van jou. Ik ben kostbaar. Ik houd van het leven. Vind je het moeilijk om te doen, weet dan dat je – hoe vaker je het doet – zeker de voordelen ervan zult ervaren. Het is soms moeilijk om iets nieuws te doen. Hoe vaker je echter deze affirmaties opzegt, hoe groter de positieve invloed ervan op je leven zal zijn.

× Heb je een vraag