Hart- en vaatziekten

Wat kun je doen om je risico op hart - en vaatziekte te verminderen?

Voor een gezond hart – en vaatstelsel speelt niet alleen voeding een belangrijke rol, ook je leefstijl zoals teveel alcohol en roken zijn slecht voor je hart – en vaatstelsel. Ben je voldoende in beweging en hoe ga je om met de stress in je leven? Natuurlijk kun je ook een genetische aanleg hebben.
vaatziekten

Heb je al gehoord van vitamine K2

In 2014 is de bekende Rotterdam study gepubliceerd. Dit wetenschappelijk artikel laat zien dat vitamine K2 het risico op hart- en vaatziekte verminderd. Er is ook een uitgebreid onderzoek gedaan in Utrecht met 16,000 vrouwen tussen de leeftijd van 49-70 jaar. Deze vrouwen werden 8 jaar gevolgd. Zelfs na correctie van risicofactoren zoals leeftijd, zwaarlijvigheid, roken, hoge alcohol consumptie en diabetes type 2 was er een duidelijk verband tussen de consumptie van vitamine K2 en een verlaagd risico op hart – en vaatziekte. Vitamine K2 draagt bij aan het behoud van flexibele aderen waardoor het risico op hoge bloeddruk en hart – en vaatziekten aanzienlijk kan worden verminderd. Vitamine K2 helpt ook bij diverse aandoeningen

Wil je jouw risico op hart – en vaatziekten verminderen?

Wil jij ook je risico op osteoporose vertragen?

osteoporose

Osteoporose betekent letterlijk het poreus worden van de botten. De botdichtheid vermindert doordat de botten hun mineralen, voornamelijk calcium, magnesium en fosfor verliezen. Vrouwen hebben er méér last van dan mannen. Dit omdat botontkalking versneld wordt door het dalende progesteron- en oestrogeenpeil. Het begint rond je 40ste levensjaar.

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk voor gezonde botten?

Calcium

Goede bronnen van calcium zijn groene groenten, brandnetelthee, ongebrande noten en zaden en tempeh. Vermijd een overmaat aan dierlijke eiwitten (vlees en zuivel), frisdranken en alcohol want zij onttrekken juist calcium aan je botten of belemmeren goede opname.

Vitamine D3

Om calcium goed vanuit de darmen te kunnen opnemen is vitamine D3 nodig.

Voor de opname van calcium hebben we magnesium nodig. Veel vrouwen hebben een tekort aan magnesium. De belangrijkste oorzaak hiervan is stress. Lees meer over osteoporose

Wanneer begint de afbraak van je botten?

Tijdens de kindertijd en adolescentie is de snelheid van de vorming groter dan de snelheid van de afbraak. Na de leeftijd van 25-30 jaar verandert dit wat geleidelijk leidt tot verlies van botsterkte en massa.

Vrouwen uit gebieden in Japan met een hoge consumptie van natto hebben aantoonbaar minder botbreuken en hebben over het algemeen sterkere botten dan in gebieden waar natto minder wordt gegeten.

Koop je K2 supplement met korting. Vind 3 vrienden die ook een abonnement nemen. Betaal slechts de verzendkosten van €6,95

Wil je ook je risico op hart – en vaatziekten verminderen?

manna_logo

Geef je lichaam een boost!

Contact gegevens

Copyright 2021 mannavitaal.com. ALL RIGHTS RESERVED.

× Heb je een vraag