MannaVitaal

Psychische klachten

Waarom hebben mensen psychische klachten?

We maken allemaal trauma’s mee.

Je kunt tijdens je kinderjaren trauma’s ervaren hebben. Bijv. in de relatie met je ouders en/of andere familieleden. Toch waren deze problemen er al in iedere generatie. Waarom zijn er dan nu veel meer mensen met psychische klachten?

Waarom zijn er meer mensen met psychische klachten?

Volgens mij leven we tegenwoordig op een manier die niet goed voor ons is. Als ik terugdenk aan mijn kinderjaren was er meer rust en regelmaat. Bijna niemand had stress. Er was voldoende tijd om met elkaar te communiceren. Niemand had haast.

Neem de tijd om tot rust te komen.

Tegenwoordig nemen we niet meer voldoende tijd om te rusten en om op adem te komen. Er wordt zoveel mogelijk gedaan in een zo kort mogelijke tijd. Er zijn deadlines die gehaald moeten worden.

Ouders hebben het vaak te druk om kwaliteitstijd met hun kinderen door te brengen. In plaats van 30 minuten of langer met hun kind te communiceren worden er appjes naar elkaar gestuurd. Of er wordt gekletst terwijl iedereen tv kijkt of met de mobiele telefoon bezig is.

Wat je dagelijks consumeert beïnvloed ook hoe jij je voelt.

Een ander probleem dat vaak over het hoofd gezien wordt is het feit dat voedsel en dranken ook een grote invloed hebben op hoe je in je vel zit. Te weinig groente en fruit, ongezond brood, hoge suikerinname, E-nummers, kleurstoffen en smaakstoffen, bewerkt vlees en gefrituurd voedsel veroorzaken ontstekingen in je darmen en hersenen.

Vitamine D tekort.

Daarnaast heeft minimaal 70% een vitamine D tekort.

Wat zijn de nadelen van vitamine D tekort?

Negen op de 10 mensen hebben een omega 3 tekort. Omega 3 vetzuren zijn cruciaal voor de optimale werking van je hersenen. Daarnaast vertraag het de veroudering van je hersenen.

Gebruik je een hoog kwaliteit omega 3 supplement?

Ongeveer 80% van de bevolking gaat te laat naar bed.

Slaaptekort is funest voor je breinfunctie. Het is niet goed voor je humeur, je kun je niet goed focussen, het is slecht voor je hart en op de lange termijn verkort het je leven. Het is ook bekend dat het letterlijk gaten in je hersenen veroorzaakt. Je lichaam maakt minder melatonine aan. Als je te weinig slaapt kun je niet voldoende herstellen van alle stress van de dag. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Tijdens het weekend hebben mensen opnieuw weinig tijd, want dan moeten er boodschappen worden gedaan, gewassen, opgeruimd en schoongemaakt. Er blijft dus te weinig tijd over voor rust of om je bezig te houden met hobby’s.

We bewegen niet voldoende.

We gaan wel vaker naar de sportschool, toch bewegen we niet voldoende. Dat komt omdat we ook meer uur per dag zitten. Het is daarom belangrijk om ieder uur even je benen te strekken en een tijdje te staan. Nog beter is het als je een verstelbaar bureau hebt.

Het is ontzettend belangrijk dat iedereen bepaalt hoe zijn of haar leven eruit moet zien. Er zijn veel meer redenen waarom een hoog percentage van de bevolking psychisch in de put zit.

Het vergt tijd en aandacht om je leven op orde te krijgen.

Schrijf op wat voor jou belangrijk is om die balans te handhaven. Wil je bijvoorbeeld meer tijd in de natuur doorbrengen: plan het in je agenda. Wil je meer tijd met je partner/kinderen: plan het in je agenda. En leer om vaker nee te zeggen.

Hoe kun jij je sneller beter voelen?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Heb je een vraag