MannaVitaal

Waarom hebben veel jongeren een depressie?

Waarom hebben veel jongeren in Nederland last van depressie?

Omdat ik niet in Nederland geboren ben, vielen mij een aantal dieet- en leefstijlgewoonten op die vaak een depressie als gevolg kunnen hebben. 

De gezondheid van een kind begint in de buik van zijn moeder.

Toen ik in Nederland kwam wonen, was ik er verbaasd over dat bijna iedereen het normaal vindt dat studenten veel alcohol drinken en geregeld nachten opblijven.

Als een vrouw op jonge leeftijd veel alcohol drinkt heeft zij geen gezond lichaam. Daarnaast is slaaptekort funest voor je gezondheid. Je zou als vrouw dus, voordat je zwanger wilt worden, eerst aandacht aan je dieet en leefstijl moeten geven. Dat zie ik te weinig gebeuren.

Juist in de eerste 10 jaar is het belangrijk dat kinderen aan zoveel mogelijk groente en fruit blootgesteld worden. Je hebt juist in de eerste jaren van je leven veel vitaminen, mineralen en vooral antioxidanten nodig voor een gezond en sterk immuunsysteem.

Het feit dat een groot deel van de bevolking van jongs af aan geregeld bewerkt en gefrituurd voedsel eet, is er de oorzaak van dat men een overmaat aan omega 6 vetzuren en een tekort aan omega 3 vetzuren heeft. En juist omega 3 vetzuren zijn voeding voor je hersenen. Wat is het belang van omega 3 vetzuren?

Een hoge suikerinname heeft een grote invloed op je psyché.

Veel kinderen krijgen al jong geregeld snoep of eten zelfs snoep op hun brood. Daarnaast drinken ze geregeld dranken die veel suiker bevatten.

Wat mij ook opvalt is dat veel vrouwen teveel willen.

Ze willen carrière maken, echtgenote zijn, moeder, een sociaal leven hebben, cursussen volgen enz. Als je kind jong is, heeft hij of zij meer tijd, aandacht en liefde nodig. Veel vrouwen zijn dan te druk met hun eigen programma. Als vrouw moet je een aantal jaren dingen laten en die tijd spenderen aan je kind. De band in de eerste jaren is cruciaal voor zijn psychische gezondheid.

Eerlijk gezegd vind ik dat kinderen overladen worden met materiële dingen zoals speelgoed, de nieuwste apparaten en kasten vol kleding. Misschien is het uit schuldgevoel. Mijn zoon en dochter hadden nog niet de helft van het speelgoed dat veel kinderen hier krijgen.

Een andere oorzaak is misschien de vrije opvoeding.

Ieder kind heeft een mate van orde en discipline nodig. Als je van jongs af aan alleen maar leuke dingen doet val je later als je ouder bent door het mand. Je hebt dan bijvoorbeeld meer stof om te bestuderen en kunt de dingen niet meer voor je uit schuiven.

Sport is eveneens belangrijk.

Als je niet voldoende beweegt kan dit leiden tot een depressie. Ik moet mij ook vaak dwingen om naar de sportschool te gaan of buiten te gaan hardlopen. Toch ben ik iedere keer vrolijk en blij als ik het wel gedaan heb.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Heb je een vraag