MannaVitaal

Sporten is belangrijk voor je gezondheid

Waarom is sporten belangrijk?

Waarom is het belangrijk om te sporten, ook als je een chronische ziekte of vermoeidheidsklachten hebt? Het is een bekend feit dat je lichaam beter functioneert als je voldoende in beweging bent.

Het versterkt bijvoorbeeld je hartspier, het bloed wordt makkelijker door je aderen gepompt en je lichaam raakt afvalstoffen kwijt. Dit zijn slechts een aantal voordelen van sporten; er zijn er veel meer.

Natuurlijk is het goed om iedere dag in beweging te zijn. Het advies om 10.000 stappen per dag te lopen is misleidend. Dit omdat het niet voldoende beweging is voor een optimale gezondheid. Als je iedere dag 10.000 stappen loopt profiteert je lichaam daar niet volledig van omdat het bewegen niet intensief genoeg is.

Veel mensen zeggen bijvoorbeeld dat ze veel lopen op hun werk of naar hun werk fietsen. Als je fietst, gebruik je je buikspieren niet. Als je slechts rustig wandelt of in de sportschool op de loopband langzaam lopen is dat niet voldoende. Het is goed om je ervan bewust te zijn dat je minimaal 2-3 keer per week intensief moet bewegen. Dit om bijvoorbeeld diabetes type 2, een te hoog cholesterol of een hoge bloeddruk tegen te gaan. 

Omega 3 olie is belangrijk voor je spieren en gewrichten

Het is goed om te transpireren, zodat je je afvalstoffen kwijtraakt. Anders hopen deze zich op in je lichaam op en veroorzaken op de lange termijn verschillende gezondheidsklachten en ziekten.

Tegenwoordig zijn er legio sporten die je kunt beoefenen. Houd je er niet van om naar de sportschool te gaan dan kun 2-3 keer per week wandelen met een hoog tempo. Of je kunt thuis video’s bekijken en zelf oefeningen doen. Heb je te weinig zelfdiscipline: vraag een vriend of vriendin om het samen met jou te doen. Of ga op zoek naar een oefengroepje in je eigen wijk.

Veel vrouwen denken dat oefenen met gewichten slechts belangrijk is voor mannen. Niets is minder waar. Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker het is om je spieren te trainen. Ook hier geldt weer dat je het thuis kunt doen als je niet naar een sportschool wilt. Je kunt tegenwoordig overal hulpmiddelen kopen om je spieren te trainen. Het is belangrijk om zo lang mogelijk fit en vitaal te blijven.

Sporten is één van de goedkoopste en meest effectieve methoden om vitaler ouder te worden. Het stimuleert je brein om actief te blijven. Als je jezelf kunt leren om met een slakkengang hard te lopen of op een trampoline te springen dan is dat het beste wat je kunt doen om bijvoorbeeld dementie en Alzheimer tegen te gaan. Dus, doe er je voordeel mee, zoek mensen om je te ondersteunen en je zult er zeker de vruchten van plukken.

Glutathion helpt om sneller te herstellen van een workout

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Heb je een vraag