MannaVitaal

Waarom is het belangrijk om voldoende water te drinken?

Het valt mij op dat ouders hun baby’s en peuters warm aankleden tegen de kou. Dat is natuurlijk noodzakelijk. Maar er is een groot verschil in temperatuur in de winkels t.o.v. de temperatuur buiten.

Het is raadzaam om sjaal, muts en handschoenen uit te doen; vooral als je langer dan een half uur in de betrokken winkel boodschappen doet. Ik zie geregeld kinderen schreeuwen omdat ze het te warm hebben.

Het is belangrijk om je kind te leren om water te drinken!

Een groot percentage van de ouders geven te weinig aandacht aan het belang van water voor je gezondheid. Kinderen zouden eigenlijk slechts bij uitzondering wat anders moeten krijgen als ze dorst hebben. Hierdoor zal hun liefde voor zoet verminderen.

In de meeste scholen is de luchtkwaliteit in de leslokalen niet optimaal. De ramen worden niet iedere dag geopend. Daardoor komt er bijna nooit frisse lucht binnen.

In veel kantoren staat de thermostaat vaak te hoog.

Ik snap wel dat mensen het snel koud hebben als ze stil zitten. Toch is het gezonder om je warm aan te kleden en zo nu en dan een rondje te lopen. In sommige gebouwen staat de verwarming zelfs het hele weekend aan. Wat ontzettend jammer: het kost niet alleen veel geld, het onttrekt ook veel zuurstof aan de lucht.

Veel meer mensen drinken water

Veel mensen drinken echter nog niet voldoende water, vooral in de trein. Veel mensen houden dan hun jassen aan. Als je echter 2-3 uren reist is het beter om je jas uit te doen of geregeld water te drinken.  Bij je aankomst drinken veel mensen koffie. Dit onttrekt vocht aan je lichaam. Het is daarom wel handig om een tijdje erna eveneens een glas water te drinken.

Verzorgingshuizen

In verzorgingstehuizen krijgen ouderen vaak alleen koffie of thee aangeboden. Aangezien de temperatuur er vaak hoog is zou het mooi zijn als ze tevens een glas water aangeboden krijgen.

Je lichaam bestaat uit 70% water

Het is belangrijk om dagelijks minimaal 1,5 liter water te drinken. Ook tijdens de wintermaanden. Er wordt tevens vaak geadviseerd om lauwwarm of heet water te drinken. Hierdoor zorg je voor een goede darmwerking en worden afvalstoffen beter afgevoerd.

Door voldoende water te drinken helpt jij je lichaam bij diverse functies in je lichaam zoals het verteren van voedsel, de reiniging en afvoer van afvalstoffen, de bloeddruk op peil houden, het reguleren van je lichaamstemperatuur, als hulpmiddel bij afvallen enzovoort. Wat zijn de symptomen van te weinig water drinken?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Heb je een vraag