MannaVitaal

Denk je ook dat je te veel betaald voor je zorgpremie?

Denk je ook dat je te veel betaald voor je zorgpremie?

Vind je het jammer dat je zorgkosten jaarlijks stijgen. Hier zijn veel redenen voor. Toen ik meer dan 10 jaar geleden, in Nederland kwam wonen was ik verbaasd om te zien hoeveel behandelingen, hulpmiddelen en medicatie patiënten vergoed krijgen. Ik was dat niet gewend.

Het grootste probleem is dat een consult bij een huisarts slechts 10 minuten duurt. De arts heeft dus geen tijd om zijn of haar patiënt te vragen naar dieet en leefstijl.

Helaas krijgen medische studenten nog steeds te weinig les inzake het belang van gezonde voeding voor een goede gezondheid. Dat, terwijl verkeerd voedsel in ongeveer 70% van de gevallen de aanleiding kan zijn voor gezondheidsklachten en ziekten.

Als ik terugkijk op mijn eigen jeugd, en vooral op de eerste 10 jaar van mijn leven, dan is er een groot verschil tussen wat kinderen tegenwoordig eten en drinken en wat de meeste 50-plussers vroeger aten en dronken.

Tegenwoordig zijn de verleidingen voor de meeste mensen te groot. Overgewicht neemt enorm toe. Daarom is het belangrijk om op alle producten die suiker en transvetten bevatten een hoger belasting te heffen.

Tot nu toe worden er te veel mensen jaar in jaar uit behandeld en worden ze niet voldoende geïnformeerd over hun verantwoordelijkheden. Bijvoorbeeld aansluiten bij een sportschool of samen met een diëtist naar de supermarkt gaan.

Voor veel mensen is het nog steeds te makkelijk om geen verantwoordelijkheid te nemen: men krijgt immers zo veel vergoed. Dat is nu juist het probleem.

Mensen die investeren in hun gezondheid ( door bijvoorbeeld hoog kwaliteit voedingssupplementen in te nemen) krijgen geen extra bonus of korting op hun zorgpremie. Terwijl mensen die doorgaan met hun ongezonde dieet en dito leefstijl steeds meer voordelen hebben. Het is juist door deze verkeerde kringloop dat de zorgpremie steeds omhoog gaat.

Toch zijn de meeste mensen zich er niet van bewust hoe bevoorrecht ze zijn om in Nederland te wonen.

Mijn vraag aan jou is: Wat zou je doen als je in een land woont waar je geen zorgtoeslag krijgt, waar je zorgpremie 5x hoger is en waar je niet helft van de behandelingen, hulpmiddelen en medicatie vergoed krijgt? Of als je geen eigen risico heeft, zodat je na het betalen van een bepaald bedrag veel behandelingen niet vergoed krijgt.

In veel gevallen kunnen mensen ook makkelijk zichzelf ziek melden. In sommige landen moet je bijvoorbeeld een bewijs van de arts meenemen als je na je ziekmelding weer voor je werk aanmelden. Om maar een voorbeeld te noemen: Mijn zus heeft 13 jaar in Taiwan gewoond, daar verlies je soms je baan als je slechts 1 dag afwezig bent door ziekte.

Natuurlijk kun je een genetische afwijking hebben of vanwege een andere reden veel medicatie innemen. Trouwens, slechts 5-10% van alle ziekten ontstaat door een genetische afwijking. De overige gezondheidsklachten en ziekten ontstaan door een ongezond dieet, een ongezonde leefstijl, tekorten, stress, luchtvervuiling en negatieve emoties.

Het is nog steeds veel voordeliger als je zelf in je gezondheid investeert. Zo bespaar je op de lange termijn veel geld. Wil jij weten hoe je dat voor elkaar kunt krijgen: neem dan gerust contact met mij op.

Wat kan er aan preventie gedaan wordt?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Heb je een vraag